Vin de colecţie de ziua mea

Share

În ziua când s-a născut fiică-mea l-am trimis pe tatăl ei să caute să cumpere un vin bun, un vin produs recent, chiar în anul acela. De ce?, a întrebat el. Îl vreau pentru petrecerea de majorat a ei. Ideea mea i s-a părut deplasată şi a pus-o pe seama depresiei postnatale, dar acum, că tocmai am sărbătorit cinci ani de la venirea pe lume a Cătălinei, i se pare şi lui că ideea mea a fost una care să ne trezească iar şi iar amintiri proaspete legate de evenimentul fericit îl întregirii familiei noastre cu un pui al nostru. Mai în glumă, mai în serios, soţul meu îşi reproşează că nu a cumpărat atunci… 18 sticle cu vin, cărora an de an, rând pe rând, câte una, să le descoperim savoarea şi să le închinăm conţinutul alături de prietenii noştri la petrecerea zilei de naştere a fiicei noastre.

Uite, anul acesta am fi băut un vin vechi de… cinci ani! Astfel am descoperit şi noi că valoarea unui vin este dată, pe lângă calităţile lui, şi de vechimea pe care o are.

vin de colectie

Ce mi-ar plăcea ca la aniversarea mea de 30 de ani, de luna viitoare, să servesc un vin având chiar vârsta mea, din 1986! Şi, pentru că tot mi-a venit ideea aceasta năstruşnică, am început a căuta pe Google, să văd dacă nu cumva chiar există site-uri care să comercializeze vinuri de colecţie. Şi am dat peste www.vinuri-pe-net.ro. Tare m-am minunat când am descoperit aici vinuri vechi de zeci de ani, chiar şi din 1944.

Vinurile provin din podgoria MINIŞ – MADERAT, sunt vinuri produse între anii 1944 si 1999, păstrate în condiţii specifice în sertare aflate în depozitele din Miniş şi Ghioroc, judeţul Arad. Fiecare sticlă este însoţită de un certificat care atestă anul producţiei, soiul, depozitul şi numărul sertarului în care a fost depozitată sticla.

vin de colectieCabernet Sauvignon, având anul de recoltă 1986, mi-ar plăcea să primesc de ziua mea anul acesta. I-am sugerat această dorinţă soţului meu, iar el, cum ştie să mă ia prin surprindere, a comandat acest vin de pe site-ul pe care eu, subtil, i-l sugerasem. Mai e o lună până la petrecere, dar sticla deja tronează în bufet, aşteptând cuminte să-mi fie mie martor la împlinirea a 30 de ani.

Pentru că tot v-am pomenit de magazinul Vinuri pe net, trebuie să vă spun că puteţi comanda un vin de colecţie fie online, pe site-urile  www.vinuri-vinuri.ro  sau  pe www.vinuri-pe-net.ro; fie prin e-mail la adresa mirona.expert@gmail.com sau prin telefon la numărul 0722.165.662.

Eu m-am convins singură ce cadou nimerit pentru aniversări reprezintă un vin vechi, de colecţie. Ia să încercaţi şi voi, oferindu-le celor dragi vouă un dar având numărul anilor lor sau al evenimentului sărbătorit! Naşii nostri vor sărbători în vara acestui an nunta de argint. Deja ne-am gândit la cadou: un vin din 1991.

 

Comments

comments

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *