Aer condiţionat de pe Climatico.ro

Share

De vreo trei ani, de când ne-am mutat la casa noastră, tânjesc cu ardoare după aparatul de aer condiţionat care să dea oazei noastre de linişte, căminul nostru, răcoarea încăperilor ce cu nostalgie mi-o amintesc că învăluia copilăria mea. Am crescut într-un sătuc de munte, iar căsuţa bunicilor nu mi-o pomenesc în minte decât ca pe un spaţiu veşnic primitor: iarna cu vreascuri trosnind în soba dătătoare de căldură, vara răcoroasă şi cu un aer necontenit primenit de cetina brazilor ce străjuiau împrejurimile.

Timpul a trecut cum îi este firea şi anii mă găsesc acum departe de locul ce mi-a fost copilăria. Departe de munţii mei, acum mă străjuiesc blocuri din beton, iar locul brazilor a fost luat de câte-un pom, ierbii verde de vreun rond. De aceea, an după an, indiferent de anotimp, lâncezesc după un aer mereu proaspăt în apartamentul meu de la etajul nouă. Mă moleşeşte numai gândul că se apropie vara cu căldura ei toropitoare, iar eu, în vacanţă fiind, va trebui să-mi pun iar la încercare capacitatea de a face faţă cu stoicism temperaturii crescute de afară, de 35 de grade Celsius, care în căminul meu va ajunge, ştiu, uf, la vreo… 40. Nu voi mai găti, nu voi mai călca, nu voi mai privi la televizor, calculatorul va fi fără viaţă, căci fiecare grad Celsius în plus ce îl vor împrăştia în casa electrocasnicele mele, mă va topi cu totul…

Vreau aparatul de aer condiţionat!!! Fără să mai stau pe gânduri, am renunţat de tot la orice stavilă ce singiură mi-o pun de câţiva ani încoace în a-mi achiziţiona aparatul de aer condiţionat şi, deşi în plină iarnă suntem, am purces în a căuta un aparat de aer condiţionat bun, de la o firmă serioasă. Când să fie mai nimerit să fac această achiziţie? Vorba aceea: „Îmi iau iarna car şi vara sanie!”, mai bine spus „Aer condiţionat iarna şi la vară… mai vedem!”.

climatico

 

Am găsit pe Climatico.ro ceea ce căutam. Şi, vai ce bucurie să constat că pot plăti aparatul meu de aer condiţionat în 6 rate egale. Fără dobândă! Pentru că am plătit online cu cardul Star BT. Aşa ofertă nici n-aş fi sperat! Cum de nu mi-a trecut prin cap că aş putea avea răcoarea mult dorită în casă încă de anul trecut? Sau chiar de acum doi, trei ani? Ei, dar mai bine mai târziu decât niciodată!

aer conditionat

 

Am ales un aparat de aer condiţionat Whirlpool (Fantasia II SPIW 409 L Inverter 9000 BTU, mai precis), pentru care am plătit, cu tot cu montaj (da, Climatico asigură şi montajul!) cca 2250 de lei. Dar plătesc, aşa cum v-am spus mai sus, în 6 rate, aşa că până la vară sunt achitată de orice datorie.

Cu ocazia achiziţionării aparatului de aer condiţionat am aflat şi eu nişte lucruri de care habar nu aveam. Că are mai multe funcţii, nu doar de răcire sau ventilare, cum credeam eu, ci şi de purificare, dezumidificare şi de… încălzire chiar. Deh, eu, munteanca crescută cu aer răcit natural de brazii mei, de unde să ştiu? Aşa că am reuşit să împuşc doi iepuri dintr-o lovitură: mi-am luat şi car, dar şi sanie!

 

Comments

comments

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *