ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

Share

A trecut timpul, nu știu pe unde, și iată-ne aproape de sfârșit de an. Jumătatea lui noiembrie-i aici și programele de știri ale televiziunilor deja ne aduc la cunoștință că brazii de Crăciun sunt pregătiți încă de pe acum pentru sărbătoarea ce-i va umple de strălucire curând. Deunăzi am mers la cumpărături și în supermarket deja s-a instalat un iz de sărbătoare, căci brazi, decorațiuni pentru ei și rafturi întregi cu jucării au fost umplute până la refuz, păpuși zâmbărețe ori mașinuțe viu colorate așteptând cuminți să ajungă într-un ambalaj frumos, care cu stângăcie și nerăbdare va fi rupt iute-iute de un copil fericit la culme că Moșul nu l-a dezamăgit nici de data aceasta. Și ce satisfacție sufletească mai mare pentru un copil decât aceea că faptele lui bune de peste an au avut răsunet acolo sus, în cartea mare a Moșului Crăciun fiind însemnat ca un copil ce merită din plin să fie bucurat de cel mai frumos cadou?

Îmi aduc aminte când eram eu copil… Moș Crăciun de acum 25 de ani era bun, tare bun. Îmi lăsa sub pernă, asemenea surorii mele, o ciocolată cu alune și multe bomboane poleite în argint, la fel zăpezii din curte. Și eram cel mai fericit copil când palmele-mi mici doseau fuga zecile de bomboane, ca nu cumva să știe soră-mea de ele, căci le voiam numai pentru mine. Când ea se trezea într-un târziu, bomboanele zăceau demult în stomacul meu, dar ciocolata cu alune încă era acolo, era a ei. Bucuria descoperirii cadoului în dimineața magică nu poate fi înlocuită de nimic altceva.

Dar, din păcate, sunt copii ai căror părinți sunt atât de săraci încât nu le pot oferi acestora, copiilor lor, bucuria descoperirii cadoului de Crăciun. Le oferă, știu, iubire, multă iubire. Dar copiii nu pot înțelege nicicum de ce Moșul i-a uitat pe ei, de ce lor nu le-a lăsat darul.

shoe box

E demnă de lăudat inițiativa ECCO Shoes, care s-a alăturat campaniei ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi și, începând de duminică, 15 noiembrie, până în 15 decembrie 2015 facilitează colectarea cadourilor pentru cei mici. Astfel, suntem aștepați în magazinele ECCO din țară cu ceea ce chiar numele campaniei sugerează: cu o cutie de pantofi (corpul și capacul) învelită frumos în hârtie. Iar în cutie puneți ce vă lasă sufletul să cumpărați pentru un copil! Dulciuri, câteva rechizite ori jucării sau produse de igienă personală, articole de îmbrăcăminte sau orice altceva de care știți că v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul acelui copil care vă va deschide cutia-cadou.

Copiii care vor primi cadourile voastre sunt cu vârsta între 2 și 18 ani, fete și băieți. Nu lipiți capacul cutiei. În magazinul ECCO voluntarii vă vor ajuta să sigilați cu etichete speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregatit cadoul/cadourile.

Mai multe detalii despre campanie, precum și lista completă a locațiilor magazinelor ECCO, acolo unde veți putea merge să duceți cadoul care va face fericit un copil de Crăciun, găsiți aici, dând click: Shoe Box 2015.

Eu am pregătit două… „shoebox”. Cu ajutorul fiicei mele, Cătălina, le-am învelit în hârtie veselă, cu clopoței de Crăciun și am pus în fiecare ceea ce știu precis că le-ar putea bucura mult pe două surori: câteva dulciuri, câte o păpușă, mânuși, carte de colorat și carioci. N-am uitat de ciocolata cu alune. Luni mergem împreună la Pitești, la ECCO din Centrul Comercial Jupiter City, unde vom lăsa cadourile ce, sunt sigură, vor aduce zâmbete sincere pe chipurile a două copile.

Vă invit să dați curs invitației mele de a participa la această campanie. Doar împreună putem oferi zâmbete!

 

Comments

comments

Share

2 păreri la “ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

  1. you could look here

    I simply want to mention I am all new to weblog and absolutely savored your blog site. Most likely I’m likely to bookmark your blog post . You amazingly come with fabulous articles. Cheers for sharing with us your web page.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *