Iar despre copilărie și Cea mai mare oră de sport

Share

– Hai, lasă-mă, lasă-mă, taică, pe drum, că-ți spun o poezie pe care ne-a zis-o doamna!

Acestea erau cuvintele cu care încercam seară de seară, cât era vara de lungă, să-i înduplec îndărătnicirea bunicului de a ne lăsa pe mine și pe sora mea la joacă, pe ulițele satului unde, copii de-o șchioapă, deopotrivă nouă, ne așteptau nerăbdători pentru a le întregi noi jocul. Și bunul nostru, după ce asculta docil versurile recitate de noi pe nerăsuflate, ne dădea drumul pe poartă.

Desenul animat de la 7, singurul și cel mai dorit din zi, era temă bună de dezbătut pentru câteva minute, pentru a ne redistribui, ca niște regizori pricepuți, noi și noi roluri. Eu era Sailor Marte, sora mea Sailor Jupiter, micuțele fetițe din vecini erau alte și alte „Sailor” puse cu toate în slujba Binelui, salvându-i pe băieții satului din ghearele nu-știu-cui dragon înfricoșător. Alergam, singura grijă fiindu-ne aceea de a nu avea timp berechet să ne jucăm împreună, aceea că soarele se va piti încet-încet în spatele dealului, trimițându-i pe părinți ori pe bunici să ne ia cu forța din mijlocul drumului, locul nostru de joacă.

Mai mici și mai mari, copiii satului de acum 25 de ani, numeroși și puși pe șagă, se adunau să joace cu o minge adunată din vreo curte „Măgărușul”, „Rațele și vânătorii”, apoi „Țurca” și, când, într-un târziu jocul ne lăsa fără vlagă, continuam cu altele, precum „Flori, filme sau băieți”, „Omul negru”, „Mijita”.

copii se joacaMă uit acum la fiica  mea, micuță de patru ani… Ulița este aceeași, dar goală de copii. Nu are parteneri de vârsta ei, pentru a se juca, nici în stânga, nici în dreapta, printre vecini. Încerc să-i umplu timpul cu activități mai mult statice, dar nevoia ei firească de mișcare își spune cuvântul când mi-e lumea mai dragă. Mă cheamă la joc cu ea, iar eu, vrând-nevrând trebuie să-i fac pe plac. Îmi doresc să aibă o copilărie de care să-și aducă aminte ca fiind una fericită, așa cum mi-o amintesc eu pe a mea. N-are tableta și alte gadget-uri pe care, cu oroare, le-am descoperit în arsenalul de petrecere a timpului al copiilor unor buni amici. Nu, nu așa! Nu se face să răpim copiilor noștri niște ani care nouă ne-au fost de sinceră bucurie!

M-am bucurat să aflu că sâmbătă, 11 iulie, în Brașov, în Piața Sfatului se organizează Cea mai mare oră de sportdespre care v-am mai pomenit într-un articol anterior. Suntem invitați cu toții ca timp de 12 ore, de la 9 dimineața și până la 9 seara să ne mișcăm alături de antrenori de fitness din țară si din străinatate, antrenori care vor întreține atmosfera să fie una de bună dispoziție.

Miscarea-Face-Bine-Brasov-2015-POSTER-v6Veți avea acces gratuit la multe activități și clase sportive:

Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
Rebound AAS cu Dana Boros
Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
Functional Training cu Cristina Androne și Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
Steel Combat cu Fernando Gorini
Steel Tonic cu Fernando Gorini
Zumba cu Marius Grancea și Mihaela Opria
Onekor cu Mihaela și Marius

În paralel vor fi următoarele zone de sport, pe toată durata zilei:

Boot Camp Romania (Ultimate Workout) – exerciții inspirate din antrenamentele de tip militar
Real Ryder (20 de biciclete staționare) – înscrieri la Marius Grancea
Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeți
TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
Zona fotbal

Mai multe detalii legate de acest eveniment puteți afla direct din site-ul www.miscareafacebine.ro.

Cum v-am spus și data trecută, pe mine mă veți găsi la zona de Zumba. Bineînțeles că va fi cu mine și Cătălina, fetița mea.

Pe voi unde vă găsesc? Care dintre activități vă atrage mai mult?

Și… voi cum vă amintiți copilăria?

Comments

comments

Share

O părere la “Iar despre copilărie și Cea mai mare oră de sport

  1. important source

    I simply want to mention I’m beginner to blogs and certainly liked this web-site. More than likely I’m going to bookmark your website . You absolutely come with awesome writings. Thanks for revealing your web site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *