Cum am ajuns la Clinica Dentara Cris Smile…

Share

Vizita în cabinetul stomatologic era imperios necesară… Un implant dentar, detartrare și totul ar fi fost de vis…

Câte lamentări, câte lacrimi de copil răsfăţat era mama nevoită să suporte! Mai bine răbdam cu străşnicie durerea ascuţită ce venea din rădăcina măselei, decât să mă las dusă fără voia mea în cabinetul dentistului de ale cărui instrumente ale muncii lui aveam oroare. Mă chinuise cu hârjâitul neîntrerupt al unui aparat ce-mi părea un monstru şi care, când şi când, îmi vizita visele de copil de cinci ani, transformându-le în coşmaruri. Mă ţinea mama de picioare, asistenta de mâini, iar dentistul se hlizea la gura mea mică, doar, doar o reuşi să scoată răul, o măsea ce se făcuse mică, mică şi maro, dar rea, de la caramelele din buzunarul bunicului.

De atunci am evitat cu înverşunare să trec pragul vreunui cabinet stomatologic, zidurile gri şi reci, însoţite de  veşnicele coşmaruri legate de cleştii aceia argintii şi grei ce mi-au marcat vârsta de cinci ani… şi mai mult, mi-au trezit responsabilităţi de care niciodată nu m-am dezis de atunci: spălarea meticuloasă a dinţilor de… şase ori pe zi, cel puţin trei minute, înainte şi după fiecare masă, numai aşa crezând eu că voi scăpa cu desăvârşire de dentist.

Dar n-a fost să fie. Deh, conştiinţa împăcată a copilului, a adolescentului de mine, că respect întrutotul nişte reguli de aur ale igienei orale, mi-a fost zdruncinată pe la 15 ani, când un dinte, măcar nu era măsea că ar fi fost ascunsă de obraji, a început să fie afectat de carie. N-am mers la stomatolog, Doamne fereşte, nici măcar mamei nu i-am spus cât mă macină fisura aceea ce se mărea pe zi ce trecea, dezvelindu-şi mie şi lumii nimicnicia către care ducea, fără să ştiu. Nu mai zâmbeam, sforţându-mi râsul acoperit cu dosul palmei să piară mai repede.

A trecut timpul chiar şi aşa… Dar a venit nunta. Şi despre ce a urmat, legat de dintele meu, v-am povestit într-un alt articol, în care vă spuneam cum mi-am învins teama de stomatolog şi de cabinetul lui. Relatez mai jos:

Îmi doream ca în ziua marelui eveniment să fiu strălucitoare, să-mi etalez rochița albă de mireasă, îmbrățișată și scăldată în privirile lumii, ale fericirii mele ce voiam să o trăiesc din plin! Stabilisem cu un an înainte data nunții  și simțeam că fiecare zi ce trecea și mă apropia din ce în ce mai vertiginos de momentele unice când voi fi mireasa alesului meu, mă copleșesc. Aveam totul pus la punct, încă dinainte să știu precis ziua evenimentului eu pusesem ochii pe modelul de rochie diafană ce îmi va ține în frâul ei simțămintele ce știam că nu le voi mai trăi vreodată. E unic momentul când simți că ești frumoasa mireasă a bărbatului alături de care îți vei petrece zilele hărăzite.
Cu toate că eram pregătită cu tot ce mi-ar fi folosit, material, să-mi facă nunta cea mai frumoasă, mi se strângea inima când mă priveam în oglindă în rochia albă ce o probam măcar la trei zile, fără gând la superstiții neargumentate. Îmi lipsea ceva ca să strălucesc în ea, să reflect cu adevărat lumină vie de fericire. De mică am avut un of și regretam că nu-l putusem înlătura din viața mea, îmi devenise un complex ce-l resimțeam acut ca fiind unul de inferioritate în fața acelora pe care natura i-a înzestrat cu… dinți frumoși. Pălea și bucurie, și emoție pozitivă la gândul zilei nunții, când mă imaginam iar chircindu-mă în fața îndoielii frumuseții mele, neputând niciodată să zâmbesc, să râd, să debordez de energie și entuziasm în fața unor evenimente fericite din viața mea. De câte ori nu mi-am plâns de milă, deși inima-mi se bucura de reușite importante, precum absolvirea liceului, admiterea la o specializare a unei facultăți de prestigiu, angajarea într-o funcție importantă cu un dram de efort și noroc, când zâmbetu-mi forțat a rămâne cât mai mic, să nu descopere altora defectul meu, mă oprea cu desăvârșire de a arăta lumii întregi că pot și eu să sclipesc?
Nunta a fost aceea care mi-a schimbat destinul de două ori. O nouă viață am început în familia proaspăt întemeiată, dar tot nunta, cu apropierea ei ce mă copleșea de gânduri și trăiri contradictorii, a fost aceea care mi-a hotărât schimbarea. Mi-am spus că voi fi alta, fără a mă lăsa împiedicată să-mi manifest fericirea de defectul ce nu l-am vrut nicicând. Și m-am documentat. Am descoperit că există oameni specializați să-mi ofere zâmbetul pe care mi-l doream cu ardoare.
Clinica Stomatologică Cris Smile este aceea la ai cărei medici stomatologi am apelat, pentru a fi sigură de calitatea lucrului, a muncii bine făcute. M-am lăsat convinsă de experiența prietenei mele bune, confidenta și atoateștiitoarea frământărilor mele lăuntrice, care prin exemplul personal, etalându-și dantura fără cusur, m-a programat pentru consultul în cabinetul stomatologic, consult căruia i-au mai urmat câteva necesare pentru implantul dentar pe care medicul l-a considerat, alături de mine, cel mai nimerit să-mi dea zâmbet sincer. Serviciul de cosmetică dentară, prin curățarea profesională a dinților, a venit să încununeze cu succes dorința-mi îndeplinită acum de a avea zâmbetul care să reprezinte cu adevărat satisfacția sufletească ce altădată o țineam numai pentru mine.
Cris Smile mi-a oferit zâmbetul de fericire. Nunta m-a găsit mai voioasă ca nicicând. Am zâmbit sincer noului drum ce mi s-a deschis larg, vieții pline de promisiuni ce-și așteaptă rând pe rând îndeplinirea. Oferiți zâmbete și veți primi fericire!

Aşadar, Clinica Dentară Cris Smile, datorită medicilor săi, a reuşit să-mi înfrângă temerile ce le aveam legate de vizita la stomatolog. Să nu faceţi ca mine! Iute, iute, mergeţi la CrisSmile chiar, să vă dea zâmbet de fericire!

Comments

comments

Share