E vară! Cu Cătălina la joacă!

Share

Iată că a sosit și mult așteptata vacanță! Dar așteptată de mine mai mult, că dacă e vorba de Cătălina, nu prea se potrivește expresia „mult așteptata”… Abia am trecut faza de trezit dimineața și auzit vocea cristalină de copil de 3 ani și jumătate: „Mami, hai la grădi! Vreau la grădi, la copii!” S-ar juca, are nevoie să-și reverse energia debordantă prin joc, prin mișcare, prin întâlnirea cu ceilalți prichindei, prietenii ei…

Locuim la țară, avem o curte mare și acesta este un avantaj enorm pentru noi, ca părinți, pentru că altfel presupun că mi-ar fi fost greu să găsesc prea multe activități pentru Cătălina mea, care să-i umple timpul în zilele lungi din vara aceasta. Și cum să nu-mi fie ușor când eu, împreună cu soțul meu i-am amenajat în curte un colț de joacă numai al ei, în care să-și facă de cap, ba în care să mai invite și alți copii, vecini ai noștri; deja vin copii din vecini! Are tobogan, o căsuță de joacă, chiar și o măsuță de picnic. Nu putea lipsi nisipul, un loc în care nu-i lipsește găleți, lopeți, greble și alte minunății de care este puternic atrasă și cu ajutorul cărora ar construi tot timpul câte ceva: castele, imprimă diferite forme, numai și numai să simtă cu mânuțele ei cum nisipul ia forma pe care ea o vrea (nu se întâmplă aceasta întotdeauna, dar e perseverentă, nu disperă!).

  Mai sunt, adevărul este, și zile în care stăm și în casă, nu putem sta tot timpul afară! Atunci, găsesc pentru ea, Cătălina, activități educative pe care le desfășurăm împreună. Inventăm jocuri de creație, îi dau fișe cu jocuri-exercițiu ce le rezolvă cu ajutorul meu, dar și singură. Are o colecție întreagă de puzzel-uri adecvate vârstei ei, pe care le apreciază mult.

Așadar, vara aceasta va fi una de pomină! O vom pomeni toată iarna, nu? Când vom dori cu ardoare zile călduroase, să ne putem juca în colțul nostru de joacă, transformat într-unul de poveste (așa îl văd eu!).
Dar mai bine las gândul la iarnă și mă bucur cât pot de anotimpul acesta luminos!
Gata, merg la joacă, Cătălina mă așteaptă!!!

                                          

 

Comments

comments

Share

5 păreri la “E vară! Cu Cătălina la joacă!

  1. Keep Reading

    Great beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea|

  2. Learn More

    I just want to tell you that I’m new to weblog and definitely savored this web blog. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You surely come with fabulous articles and reviews. Bless you for sharing with us your blog site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *