Cartea electronică versus cartea în formatul tipărit

Share

Sunt o împătimită a lecturii. Nu văd în citirea unei cărți o pierdere de timp, eu aș citi mereu. Păcat că nu stau prea bine cu disponibilitatea timpului. De mic copil preferam să am o carte și să fiu doar eu cu ea, să o sorb pur și simplu, în locul jocurilor. Eram tare conștiincioasă când era vorba de parcurs lista de titluri și autori, ce învățătoarea mi-o dădea la sfărșit de an școlar. Și toată vara o petrecem sub tei, pe bancă. Citind.
Mirosul cărților noi sau vechi, deopotrivă, îmi place și acum, iar mica mea bibliotecă, ce a luat ființă prin eforturile și numai prin eforturile mele proprii (financiare) îmi oferă o satisfacție deosebită.
Îmi amintesc și acum de prima carte pe care am citit-o. Era, de fapt, o cărțulie, o broșură, mai bine zis. Am primit-o de la însuși Moș Crăciun, la prima mea serbare, în clasa I. „Frumoasa și Bestia” se numea. Și ce mult m-a motivat Bella, personajul principal, să citesc. Nu uit nici acum rândurile care spuneau așa: „Și cel mai mult îi plăcea Bellei să citească…”. Recent, curioasă fiind am căutat prin librării să văd, nu cumva am șansa cât de mică de a mai descoperi pe vreun raft mica cărticică, pentru a o achiziționa pentru fiica mea, Cătălina. Dar nu, n-am găsit-o. Apoi, Am căutat prin librăriile online… Și-am tot căutat până am găsit cărticica aceasta http://www.litera.ro/index.php/disney-english-frumoasa-si-bestia.html, cu aceleași imagini, dar care are avantajul (pentru mine și pentru Cătălina, care este în stadiul de plină descoperire a lumii; are 3 ani și jumătate!) că este o ediție bilingvă, română-engleză, ce sigur ne va fi folositoare cât de curând. N-am stat deloc pe gânduri și am achiziționat-o, mai ales că are un preț atât de mic, fiind la reducere.

Și cum este normal, îmi doresc cu ardoare ca al meu copil să aibă „în sânge” plăcerea de a citi. Deja încep să-i cumpăr tot felul de cărți specifice vârstei ei, care, credeți-mă, sunt extrem de atrăgătoare pentru ea, dar și, cel mai important, educative: Tot în librăria www.litera.ro am descoperit colecția special creată pentru copii de toate vârstele. Îmi place în mod deosebit colecția Prima mea enciclopedie de științe, ce pune la dispoziția părinților doritori, cum sunt eu, mici enciclopedii pentru copii tot așa de mici, precum Misterele corpului uman, pe care, cum sunt eu, nu m-am putut abține să n-o cumpăr.
Și tot uitându-mă în site am descoperit colecția IQ230. Este o colecție de cărți ce mi-a atras imediat atenția. Și cum timpul de care am nevoie pentru a mă simți eu împlinită simt că trebuie să fie mai lung, am zis că trebuie să învăț să-l folosesc eficient. Iar cartea „Arta de a (nu) pierde timpul” mi-a fost de un real folos. Merită citită, dar trebuie ținut cont neapărat de sfaturile transmise de autor în scrierea sa, nu trebuie să o privim ca pe o lucrare pur teoretică, cum se întâmplă de multe ori…

Mi-a părut o idee bună la un moment dat apariția e-book-urilor, care sunt foarte accesibile ca preț, dar care au și avantajul pot face ca o mare, mare bibliotecă să poate fi stocată în câțiva centimetri pătrați de e-reader. E super să ai la dispoziție când dorești, chiar și în cele mai neobișnuite locuri, cartea digitală cu tine… Trebuie să recunosc că încă nu am citit până acum un e-book, o carte electronică, pentru că sunt prea acaparată de cărțile mele, pe care am nevoie să le simt fizic. Dar în viitor, nu se știe! Am și de unde alege! Aici găsiți cărți electronice pe toate gusturile!

Spor la lecturat!

Comments

comments

Share

4 păreri la “Cartea electronică versus cartea în formatul tipărit

  1. Babette

    If some one needs expert view on the topic of blogging afterward i suggest him/her to go to see this blog, Keep up the nice work.

  2. Kamala

    I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something too few folks are speaking intelligently about. I’m very happy I stumbled across this in my search for something regarding this.

  3. pop over to these guys

    I just want to mention I’m all new to blogging and certainly enjoyed your page. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You certainly come with beneficial articles. With thanks for sharing your blog site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *